Spring naar inhoud

ORANJE FIETS BRIDGEDRIVE 5-5-2024

UITSLAGEN:  Klik hier

BC DE WERF profileert zich opnieuw met de Oranje Fiets Bridgedrive

Na het succes van vorig jaar kon het natuurlijk niet uitblijven en hebben vier enthousiaste vrijwilligers van Bridgeclub De Werf, met zo’n 120 leden inmiddels de grootste bridgeclub in Schiedam,  opnieuw een Oranje fiets Bridgedrive georganiseerd.

Zelf spelen de leden op de donderdag en vrijdagmiddag in het Ontmoetingscentrum aan de Kerkweg 46c in Schiedam Kethel, maar nu was het op zondag 5 mei in de vroege ochtend al een drukte van belang bij het Ontmoetingscentrum.

Zo’n 130 bridgeliefhebbers kwamen aangefietst om weer een heel bijzondere bridge dag mee te gaan maken.  Na de aanmelding vertrokken de deelnemers, verwend door de eerste zonnestralen, op oranje versierde fietsen naar één van de vier locaties in Schiedam Noord.

Met ondersteuning vanuit de gemeente Schiedam, die samenwerking tussen maatschappelijke organisaties stimuleert, is deze bijzondere activiteit vorig jaar gestart. Gelukkig was het enthousiasme bij de vier locaties groot om opnieuw mee te doen waardoor de Oranje Fiets Bridgedrive op de locaties: Ontmoetingscentrum De Werf, Wijkcentrum De Brug, ’t Schooltje in Tuindorp en ’t Trefpunt in Bijdorp kon worden gespeeld.

Dat dit vorig jaar voor de deelnemers een succes was, blijkt wel uit de inschrijvingen, binnen een week was het maximale aantal bereikt. Voor de organisatoren, Astrid, Anneke, Marja, Ton en alle hulptroepen, een grote stimulans om er weer iets bijzonders van te maken.

Nadat het zonnetje de deelnemers de hele dag verwend heeft, maar ook de catering op de vier locaties, verzamelde alle bridgers zich, na het spelen van totaal 32 spellen (op iedere locatie 8 spellen), om ongeveer half vijf weer bij Ontmoetingscentrum De Werf in afwachting van de prijsuitreiking waarvoor uitgeweken is naar zaal De Noord gelegen naast De Werf.

Na het toosten met een Oranjebitter op deze mooie dag, is de prijsuitreiking verricht door wethouder Petra Zwang die, als geboren Schiedamse, nog eens het belang van dit soort initiatieven van vrijwilligers onderstreepte.

Samen met de organisatoren heeft de wethouder de Schiedam georiënteerde prijzen uitgereikt aan zo’n 40 deelnemers, met de mooiste prijs natuurlijk voor Jacques Groeneveld & Anneke van Bruggen. Met een score van 64,65% bleven zij de nummers 2 en 3 nipt voor en daarmee waren zij de blijde winnaars van deze Oranje Fiets Bridgedrive.

Uiteindelijk vertrok iedereen weer met een fijn gevoel huiswaarts en was deze zonnige dag opnieuw een TOPDAG met de door veel deelnemers gestelde vraag “volgend jaar weer”.
                                                0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Schiedam, 6 mei 2024

« van 4 »

NAAR STARTPAGINA