Spring naar inhoud

ROMMELMARKT 03-11-2018

Rommelmarkt …………………

Zoals bekend, speelt De Werf een belangrijke rol in het sociale gebeuren van Kethel e.o.

Zij doet dat o.a. door een groot aantal activiteiten die wekelijks of maandelijks in het ontmoetingscentrum worden aangeboden en door honderden belangstellenden, voornamelijk door de week, worden bezocht.

Afgelopen zaterdag (3 november) was er echter een ongebruikelijke drukte op de Kerkweg.

Een gestage stroom van belangstellenden was op weg naar De Werf waar van 10.00 uur tot 14.00 uur een rommelmarkt werd gehouden.

Na weken van voorbereiding, planning, verzamelen van spullen, opslag, inrichting en gerichte publiciteit werden de belangstellenden in de bomvolle ruimte ontvangen waarna het spel van loven en bieden kon beginnen.

Op de bovenverdieping was er op de vernieuwde crea-zolder een fraai aanbod van creaties zowel geschonken als door verschillende groepen gemaakt op het gebied van aquarelleren, boetseren, speksteen bewerken en beeldhouwen. “Een leuke mix van Kunst en Kitsch”.

Naast de vele spullen waren er ook semiprofessionele bloemstukjes en appels uit eigen tuin die gretig aftrek vonden. Ook de koffie en thee met zelfgebakken cake en de tosti’s waren erg populair.

Om vier uur, na het opruimen, opbergen en afvoeren van overgebleven spullen nam iedereen met een voldaan gevoel plaats op een stoel om met een drankje de vermoeidheid enigszins van zich af te zetten.

Tenslotte werden de ruim 30 vrijwilligers/medewerkers uitvoerig door de voorzitter bedankt waarna, na de bekendmaking van de opbrengst, ieder met een brede glimlach naar huis ging.

En volgend jaar?

Het Bestuur / 04.11.2018

De opbrengst komt geheel ten goede aan de renovatie van het Ontmoetingscentrum De Werf.